Klankschaaltherapie

therapie

Misschien heb je wel eens behoefte aan een therapie, maar niet het soort therapie van praten. Meer het soort therapie van ontspanning en dichterbij jezelf komen. Klankschaaltherapie is een therapie die daarop gericht is. Door middel van deze therapie wordt je in staat gesteld je lichaam te ontspannen door te je ogen te sluiten en te luisteren naar klanken die contact maken met je lichaam. Het is een rustgevende ervaring die erop gericht is de harmonie tussen lichaam en geest terug te laten keren. Je zou het ook kunnen zien als een vorm van meditatie.

Wat is klankschaaltherapie

Bij klankschaaltherapie worden door middel van klankschalen klanken opgewekt. Er zijn verschillende manieren waarop dit gebeurt. De meest bekende is het omcirkelen van de schaal met een soort stok waardoor er een geluid vrijkomt. Ook kan er met een stok op de randen van de schaal worden geklopt. De schaal ligt dan niet op de hand, maar rust op de vingertoppen. Soms wordt er ook water in de schaal gedaan waardoor weer een ander soort trilling ontstaat. Ook kan er met de handen op de schaal geklopt worden en kan de schaal worden omgedraaid. Al deze technieken zijn erop gericht om steeds verschillende soorten klanken te genereren die een rustgevend gevoel opwekken.

Klankschaal

De klankschaal is eigenlijk een muziekinstrument. Het is een soort bakje van staal dat uit verschillende materialen vervaardigd kan zijn. De afmetingen tussen verschillende schalen kunnen verschillen, net als de dikte van de randen. Klankschalen komen oorspronkelijk uit boeddhistische gebieden, waar ze voor verschillende doeleinden gebruikt werden. Elke klankschaal is uniek en heeft daardoor een eigen karakter en geluid.

Wat doet klankschaaltherapie

Zoals gezegd, brengt het werken met klankschalen een bepaald soort geluid voor. Er wordt aangenomen dat deze trillingen (resonanties) contact maken met het water dat zich in jouw lichaam bevindt. Het contact dat ontstaat tussen de trillingen en het lichaam kan volgens gebruikers van de klankschaaltherapie blokkades opheffen die zich in het lichaam bevinden. Maar ook wanneer je niet per se gelooft dat dit het geval is, kan een sessie in ieder geval ontspannend werken en een gevoel van harmonie en rust creëren. Als je voelt dat je uit evenwicht bent, kunnen deze klanken jou zeker helpen weer tot rust te komen. Ben je dus op zoek naar een therapie die rust en harmonie geeft, dan is een klankschaalsessie zeker het proberen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *