Waarom huur je een boekhouder in voor je administratie

administratie

Als ondernemer zit je niet te wachten op die verplichte maandelijkse financiële administratie. Het is een vervelend, maar helaas noodzakelijk klusje en je bent er al snel een volledige dag per maand aan kwijt. Die tijd kan je beter steken in het werk aan je eigen onderneming. Het grote voordeel van een Boekhouder Breda is dat deze op de hoogte is van alle relevante wet- en regelgeving, zodat je hier zelf geen onderzoek meer naar hoeft te doen en nog meer tijd kwijt bent. Iedere boekhouder is bekend met de ondernemers die een schoenendoos op hun tafel omkeren op het moment dat de BTW aangifte gedaan moet worden en hebben hier dan ook begrip voor. Een ondernemer is geen boekhouder.

De voordelen van een boekhouder

De voordelen die een boekhouder biedt is dat ze snelle en professionele hulp aanbieden. Door hun expertise kunnen ze je helpen om je financiële administratie op te zetten, te ordenen of bij te werken. Dit hoeft niet een constante relatie te zijn, ze kunnen je hierbij ook tijdelijk helpen. Of je nou een ZZP-er, eenmanszaak bent of leiding geeft aan een groter bedrijf, een boekhouder kan je altijd een uitkomst bieden. Altijd moet je een correcte zakelijke boekhouding voeren, waarvan de regels weer wisselen afhankelijk van het soort onderneming. Een goede boekhouder kost geen geld, maar levert je juist geld op. Omdat ze van de relevante wetgeving en regels op de hoogte zijn weten ze waar je belastingvoordelen kan behalen die je zelf misschien nog niet gevonden had. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken deadlines van aangiftes en dergelijke. Deze worden door de boekhouder in de gaten gehouden.

Op welke vlakken kan een boekhouder je helpen

Een boekhouder kan je helpen met de loonadministratie, de inkoop, crediteuren, debiteuren en de zakelijke belastingaangifte. Ook zijn ze bekend met de internationale wetgeving en regels. Ook voor advies en vragen kan je terecht bij een boekhouder. Naast de administratie bij te houden en je BTW aangifte op te stellen kan je bij boekhouders ook voor andere zaken terecht. Ze kunnen bijvoorbeeld ook je facturen opstellen, je aangifte inkomstenbelasting uit handen nemen en het opstellen van een jaarrekening, balans, winst- en verliesrekening. Ze weten afhankelijk van je ondernemingsvorm welke gegevens je benodigd hebt voor je aangiftes bij de Belastingdienst en kunnen je adviseren over belastingen en je financiële bedrijfsvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *