Alex Blanchard Boxing Boksschool

boksen

Boksen is een gezonde en leuke sport voor iedereen. Het doel van boksen kan voor iedereen verschillend zijn. Boksen kun je in een groep doen maar ook één op één. In Amsterdam kun je leuke één op één bokstrainingen vinden. Afhankelijk van welke training je het leukste vind, kun je ervoor kiezen om puur cardiotraining te doen door middel van boksen, of juist een weerbaarheidstraining.

Fit worden door te boksen

Boksen is dus een ideale sport voor verschillende doeleinden. Als je in een groep gaat boksen, dan heb je minder individuele aandacht binnen de les. Als je hele specifieke doelen hebt of niet durf te sparren is dit, afhankelijk van de groep, iets minder geschikt. Als je goed wil leren boksen en meer weerbaar wilt worden is boksen in een groep een ideale sport. Je zult veel conditie trainen en met verschillende mensen sparren. Naast de gezelligheid in een groep zul je bij het één op één boksen ook heel veel uit een les halen. De les is vergelijkbaar met een groepsles met een duidelijk verschil, de les wordt helemaal naar jouw doelstelling aangepast. Stel je wilt fitter worden, dan zal de les met veel high intensity oefeningen worden ingericht. Denk aan touwtje springen, stoten tegen pads of een bokszak en losse oefeningen.

Bokstechnieken

Wil je ook beter worden in boksen zelf, dan kun je veel op pads gaan trainen. Pads training is het stoten op kleine stootkussens die je in de handen kunt vasthouden. Zo kun je alle bewegingen maken die je ook tijdens het boksen maakt. Zowel het stoten als het ontwijken. Dit is de basis van een goede bokstraining. Deze oefeningen heb je nodig om techniek goed te worden. Daarnaast kan dit ook goed gebruikt worden om fitter te worden. Pads trainingen kunnen conditioneel zwaar zijn. Als je dit combineert met intervaltrainingen dan heb je een hele pittige les. Om af te vallen is dit een perfecte training. Je verbrandt veel calorieën doordat je met je hele lichaam actief bent. Daarnaast heeft het een toning effect, omdat je meer spiermassa krijgt.

Veilig trainen

Zowel met groepslessen als individuele lessen wordt aandacht besteed aan de juiste techniek. Bij individuele training zal extra gelet worden op je techniek en manier van bewegen. Dit is belangrijk om blessures te voorkomen. Zo kan een individuele training aangepast worden op het niveau waar je op dat moment bent. Ook kun je kiezen of je met of zonder contact wilt trainen. Zo kun je dus een bokstraining helemaal op maat laten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *