Gastouderbureau Arnhem

Gastouderverblijf

De eerste jaren is het vaak nog wel mogelijk om zelf voor je kind te zorgen, maar vroeg of laat zal jouw kleine koter toch naar een kinderdagopvang of BSO moeten. Het is nog al een zoektocht om de juiste optie te vinden en is er nog veel meer mogelijk dan je in eerste instantie dacht. Zo is een gastouder ook een optie. Een gastouder maakt het onder andere mogelijk dat jouw kind meer persoonlijke aandacht krijgt dan bij een kinderdagopvang. Gastouders staan altijd ingeschreven bij een gastouderbureau, bijvoorbeeld bij gastouderbureau Arnhem.

Wat is een gastouderbureau?

Iedere gastouder is verplicht om in geschreven te staan bij een gastouderbureau. Dat is een erkend bemiddelingsbureau tussen ouders en gastouders. De betalingen tussen deze twee partijen verlopen dan ook via het gastouderbureau. Om er zeker van te zijn dat de zorg goed verloopt vinden er ook evaluaties plaats. Het kan ook voorkomen dat gastouderbureau’s de gastouders verplichten om bepaalde certificaten te hebben.

Wanneer een gastouder?

Een gastouder is in een aantal gevallen een geschikte optie. In ieder geval is een gastouder geschikt wanneer je opvang op onregelmatige tijden wenst. Doordat het zorg op maat biedt, zit je niet aan bepaalde tijden vast. Een gastouder zorgt voor een huiselijke en kleinschalige opvang voor je kind. Bovendien heb je te maken met een vast aanspreekpunt voor je kind. Dat biedt zekerheid en vertrouwen.

Gastouderbureau Arnhem

Gastouderbureau Arnhem vindt het belangrijk om kwalitatieve goede zorg te bieden. Om de kwaliteit en de zorg hoog te houden, worden gastouders bij- en nageschoold. Bovendien wordt een gastouder uitgezocht op grond van uw wensen en eisen. Op die manier bent u gegarandeerd dat uw kind wordt gekoppeld aan een passende gastouder.

De zes fasen

Gastouderbureau Arnhem biedt een proces van zes fases aan. Het begint met het intakegesprek waarin je wensen in kaart worden gebracht, vervolgens start de bemiddeling. Binnen die fase wordt er gezocht naar een passende gastouder. Fase drie betreft de kennismaking tussen de gastouder en ouder(s). Is het een match? Dan is de volgende fase het ja-woord. Daarin worden de afspraken op papier gezet. De eerste twee maanden is de fase van proefperiode. Na deze twee maanden vindt er telefonisch een evaluatie plaats om te kijken hoe alles verloopt. De laatste fase is de evaluatie. Als alles naar wens is, vindt er jaarlijks nog een evaluatie plaats om de zorg kwalitatief te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *